NEDEN OKULUMUZU TERCİH ETMELİSİNİZ ?

İnsanlar yaşamlarının her aşamasında kendileriyle ilgili pek çok karar verir. Kararların isabetli olabilmesi için bireyin, çevre koşullarıyla ve kendisiyle ilgili doğru ve ayrıntılı bilgiye sahip olması gerekir. Bireyler, özellikle gelişme döneminde kendilerine "Ben kimim, ne olmak istiyorum, nasıl davranmalıyım, hayat tarzım nasıl olmalıdır?" şeklinde sorular yöneltirler ve bu sorulara cevap ararlar. Bu tür sorulara verilen cevaplar doğrultusunda bireylerin gelecekleri şekillenir. Meslek, kişinin sadece kendisinin değil, başkalarının da yararlanacağı ve karşılığında kazanç elde edeceği bir faaliyettir. Bu hizmet ve üretim faaliyetleri için meslekî eğitim gereklidir.

Gençler, temel eğitimi bitirdikten sonra meslek veya eğitim alanını seçme durumu ile karşılaşmaktadır. Bu nedenle öğrenci ve velilerin eğitim alanlarıyla ilgili bilgiye sahip olmaları gerekmektedir. Meslek seçimiyle ilgili karar verme aşamasında bilinçli davranılmalıdır. Birey kendi ilgi, yetenek ve kişilik özelliklerine uygun mesleği seçerse işinde başarılı, mutlu, yaratıcı ve üretici olabilir. Uygun mesleği seçmek ve meslekte ilerlemek için kişinin kendisini tanıması ve meslekler hakkında bilgi sahibi olması temel koşuldur.

14.03.2018 1578

MESLEKÎ VE TEKNİK EĞİTİMİN ÖNCELİKLERİ

Sosyal ve ekonomik sektörler ile iş birliği içinde ulusal ve uluslararası mesleki yeterliliğe, meslek ahlakına ve mesleki değerlere sahip, yenilikçi, girişimci, üretken, ekonomiye değer katan ehil iş gücü yetiştirmektir:

• Öğrencileri Millî kültürümüzün temeli olan ahilik anlayışıyla yetiştirmek.
  • İhtiyaç doğrultusunda nitelikli iş gücü yetiştirmek.
  • Mesleki ve teknik eğitimi katılımcı bir anlayışla yönetmek.
  • Mezunların üretime katılacak şekilde yetişmesini sağlamak.
  • Mesleki ve teknik eğitim sistemini sürekli geliştirmek ve kalitesini yükseltmek.
  • MEZUN OLUNCA NELERE SAHİP OLURSUNUZ?

Meslekî ve teknik eğitim okulundan mezun olan öğrenci eğitim gördüğü meslek alanıyla ilgili;

• Diplomaya sahip olur.
    • İş yeri açma belgesine sahip olur.
    • EUROPASS Sertifika Eklerine sahip olur.
    • Teknisyenlik ünvanına sahip olur.
    • NEDEN MESLEKÎ VE TEKNİK OKULLAR?

Öğrencilerimiz liseyi bitirdiklerinde eğitim gördükleri alan ve dalda hem diploma hem de iş yeri açma belgesine sahip olup teknisyenlik unvanı kazanırlar.

İşletmelerde meslekî eğitim ve staj gören öğrencilere işveren tarafından yaşlarına uygun olarak asgari ücretin %30'undan az olmamak kaydıyla ücret ödenir.

• BELGELENDİRME

MEZUN ÖĞRENCİLERİMİZE DİPLOMA İLE İŞ YERİ AÇMA BELGESİ

Bilim, sanayi ve teknolojinin sürekli geliştiği bir dünyada bireylerin hayal ettikleri meslekte çalışmaları için; yeniliğe açık, girişimci ve yaratıcı olmaları beklenmektedir. Bu yolda amaçlarına ulaşıp, mesleklerinde yetkin bireyler olabilmeleri için öğrencilerimize meslekî ve teknik eğitim okullarında tercih ettikleri alan ve dalda eğitim alma şansı sağlanmaktadır. Bu kapsamda, 52 alan ve 119 dalda eğitim verilmekte ve öğrencilerimizin tercih seçeneğinin oldukça fazla olduğu görülmektedir.

• Öğrencilerimiz liseyi bitirdiklerinde eğitim gördükleri alan ve dalda hem diploma hem de iş yeri açma belgesine sahip olup teknisyenlik ünvanı kazanırlar. Ayrıca mezun olan öğrencilerimiz; aldığı ve başardığı modülleri, dersleri ve kredileri gösteren belge ve yurt dışı iş başvurularında, eğitim sertifikalarını ve diplomalarını sunma ve açıklama konusunda yardımcı olan EUROPASS Sertifika Eklerine sahip olurlar. Sayısı yüzbinleri geçen lisans mezunlarının işsiz olması, işverenlerin ise meslek lisesi mezunlarını tercih etmesi meslekî ve teknik eğitim kurumlarının önemini ortaya koymaktadır.
    • 04-06-202004-06-2020

İşletmelerde Meslekî Eğitim ve Staj

• Öğrencilerimiz meslekî eğitim uygulamalarını, işletmelerde meslekî eğitim ve stajla yapmaktadır. İşletmelerde meslekî eğitim; Anadolu meslek programı öğrencilerinin meslekî bilgi, görgü ve becerilerini artırmak amacıyla 12.sınıfta 3 gün işletmede öğrenim gördüğü bir uygulamadır. Staj ise Anadolu teknik program öğrencilerinin meslekî bilgi, beceri, tutum ve davranışlarını geliştirmelerini, iş hayatına uyumlarını, gerçek üretim ve hizmet ortamında yetişmelerini ve okulda olmayan tesis, araç-gereci tanımalarını sağlamak amacıyla 40 iş günü işletmelerde uygulama eğitimi gördüğü meslekî eğitimdir. İşletmelerde meslekî eğitim gören ve staj yapan öğrencilerimiz; 3308 sayılı Meslekî Eğitim Kanunu'na göre işletmelerde meslek hastalıkları ve iş kazalarına karşı sigortalanırlar. Ayrıca işletmelerde meslekî eğitim ve staj gören öğrencilere işveren tarafından yaşlarına uygun olarak asgari ücretin %30'undan az olmamak kaydıyla ücret ödenir.
  • Okulumuzda 2020/2021 eğitim öğretim yılında 102 kontenjanımız bulunmaktadır.
  • Eğitim öğretim şekli ise Normal öğretimdir. 08:20 ders başlangıcı 15:30 ders bitişidir.
  • Öğrenci türü ise kız-erkek karma eğitimdir.
  • Okulumuzda öğrenci pansiyonu yoktur. Ancak ilçe içerinde bulunan diğer okulların pansiyonlarında öğrencilerimiz kalabilir.
  • Okulumuzda bulunan alanların tanıtım bilgileri web sitemiz alanlarımız bölümünde yayımlanmaktadır. Adalet, Muhasebe ve Finansman , Büro Yönetimi, Ulaştırma Hizmetleri ve Pazarlama ve Perakende alanlarımız mevcuttur.
  • ALANLARLA İLGİLİ  LİNKLER: Bu Linklerden  Tüm Meslek Liseleri ile ilgili  aklınızdaki  sorulara  cevap  bulursunuz
  • www.alantercihleri.com
  • www.meslektercihleri.com

Ulaşım imkanları ise İl merkezine 12 km uzaklıktadır. İlçe merkezine ise yürüme mesafesindedir( 50 m)