Öğretmenler Kurulu Toplantısı

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Şubat Dönemi Öğretmenler Kurulu toplantısı 06 Şubat 2018 Salı Günü Satta 15:00 da Muhasebe ve Finansman Laboratuarında yapılacaktır.

BULANCAK AKŞEMSETTİN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM BAŞI ÖĞRETMENLER KURULU GÜNDEMİ.

1-        Açılış ve yoklama

2-        Gündem maddelerinin okunması ve değerlendirilmesi.
3-    Son öğretmenler kurulu toplantısında alınan kararlarının değerlendirilmesi.

4-     Bakanlık emirleri, mevzuat değişiklikleri, MEBBİS, e-Okul uygulamaları,
5-    2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı I. döneminin değerlendirilmesi:

a) Sınıf ve Şube bazında ders başarıları (Sınıf rehber ve ders öğretmenlerince)
     b) Öğrenci davranışları (Sınıf rehber ve ders öğretmenlerince)

c) Öğrencilerin kılık-kıyafet, devam-devamsızlık ve davranışları bakımından uymaları gereken hususlar ile öğrencilerin zararlı alışkanlıklardan korunması için yapılacak çalışmalar, (Rehber öğretmen)

d)  Ortak sınavların görüşülmesi

e) 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı 2.döneminde İstenen başarı düzeyine ulaşamayan       öğrencilerin yetiştirilmesi için yapılacak çalışmalar,

6- Destekleme ve yetiştirme kursları ile ilgili ihtiyaçların tespiti ve kurslarda verimliliğin    artırılması. (Şuayip bey ve Kurs veren öğretmenler)

7-  Yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde yapılan sınav ve yarışmalar,

8-  Ders kitabı, eğitim aracı ve bireysel öğrenme materyalleri seçimleri(önümüzdeki yıl için)

9- Zümre toplantıları, yıllık planlar, ders planları ve özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için  bireyselleştirilmiş eğitim programları (BEP),

10- Okulda ve çevrede Türkçenin doğru, güzel ve etkili kullanılması çalışmaları,

11- AB ve TUBİTAK Proje başvuruları,

12- Çocuk haklarına ilişkin uygulamalar,

13- Hizmet içi eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi,

14- Mezunların izlenmesi, Denetim ve rehberlik çalışmaları, İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili hususlar,

15- Okul/Alan-Dal Tanıtımı ve yönlendirmesi, Öğrenci sayımızı artıracak çalışmaların planlanması,     Mesleki rehberlik ve Kariyer günleri çalışmaları planlaması.

16-İşletmelerde meslek eğitimi uygulamalarının değerlendirilmesi (Beceri sınavları, işletme    belirleme, öğrenci tespiti vb.) ve 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı için Komisyon kurulması.(Koord.Müd.Yrd. Başkanlığında Şefler ve Mes.Ders.Öğretmenleri)

17- II. Dönemde yapılacak sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin planlanması.

19.Mayıs Atatürk”ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı icra ekibinin kurulması.

4006 Tubitak Bilim Fuarı icra ekibinin kurulması.

18- Dilek,Temenni ve Kapanış…

Yayın: 04.02.2018 - Güncelleme: 04.02.2018 00:16 - Görüntülenme: 53